איך תדעו אם מגיעים לכם שירותים רפואיים ברילוקיישן?
רילוקיישן הוא דבר שרבים מאיתנו חולמים עליו שכן לנסות משהו חדש, לחיות בסביבה אחרת מהסביבה המוכרת לנו, לחוות תרבות וחיים חדשים במדינה זרה, לטייל, לתת לילדים שלנו לחוות משהו שונה ועוד הם רק חלק מהדברים שמניעים את רובנו לעשות רילוקיישן במסגרת העבודה שלנו. בנוסף, מבחינה מקצועית זו תמיד יכולה להיות שורה טובה בקורות חיים בעוד שמעבר לכך, זהו נסיון משמעותי עבורנו בפאן האישי. אך רילוקיישן למדינה זרה הוא אינו דבר פשוט ואין להתייחס אליו כלל וכלל בתור הליכה בפארק, אלא זה משהו שצריך לתכנן בכובד ראש מתחילתו ועד סופו, כמו למשל העניין הכלכלי וחשבון הבנק, חיפושי הדירה, מערכת חינוך לילדינו ומערכת הבריאות במדינת היעד לנו ולמשפחתנו. בחלק מהמדינות למשל לא תמיד תזכו לשירותי בריאות ותצטרכו להתכונן לכך מראש. לכן החלטנו להציג בפנים מידע שיסייע לכם לדעת אם מגיעים לכם שירותים רפואיים ברילוקיישן.
תכנון מראש
המפתח לרילוקיישן מוצלח הוא כפי שכבר ציינו קודם לכן לעשות שיעורי בית על המקום אליו אתם מגיעים במיוחד שזה מגיע לנושא כה חשוב כמו ביטוח הבריאות שלכם. כאשר אתם יודעים לאיזו מדינה אתם עתידים לבצע את הרילוקיישן מומלץ להתחיל לברר על מערכת הבריאות המקומית ולבדוק האם אתם זכאים לכיסוי בריאותי. אם ניקח למשל מעבר לאיחוד האירופאי לאלו מאיתנו שהינם אזרחי האיחוד האירופי, כלומר מחזיקים באזרחות של מדינה אירופאית פרט לאזרחות הישראלית, ומשלמים ביטוח לאומי באותה מדינה, יגיעו שירותים רפואיים מתוקף העובדה שהם משלמים ביטוח לאומי ומיסים באותה מדינה. במקרה כזה, גם לבני או בנות זוג יגיעו שירותים רפואיים מתוקף היותם נשואים כמובן. את כל המידע המקדים ניתן למצוא ברחבי רשת האינטרנט באתרים ממשלתיים של החברות השונות אשר מספקות את שירותי הבריאות.
מה לעשות במידה ולא מגיעים לנו שירותים רפואיים?
במידה וביררנו את הנהלים הבריאותיים של מדינת היעד אליה אנו מבצעים רילוקיישן וגילינו שאנו לא זכאים לשירותים רפואיים מתוקף חובתנו הוא לדאוג לעצמנו לביטוח רפואי פרטי. הביטוח הפרטי לא חייב להיעשות דרך הארץ והוא גם יכול להיעשות במסגרת שירותים של חברה ביטוח מקומית אך עלינו לוודא כאמור מה הוא כולל במסגרת הכיסוי אותו מציעים לנו. בדרך כלל חברות מהארץ גם יכניסו סעיף של פינוי לארץ שתמיד מומלץ שיופיע בפוליסה אותה אתם רוכשים.
עוד כתבות מרחבי הרשת:
יורם קראוס – מטפס ההרים יורם קראוס במסע טיפוס אל הר המטרהורן – ההר המסוכן ביותר באירופה