ביטוח כנגד סיכוני פריצה

כל אחד צובר ברשותו לא מעט רכוש וחפצים יקרי ערך במהלך השנים, בין אם זה בבית המגורים או בין אם זה בבית העסק. כמובן, שאנחנו נמצאים בתקופה בה לפעמים אנחנו שומעים לא מעט בתקשורת אודות "גל פריצות" ועל כך שהמשטרה מתקשה להתמודד מול התופעה ובהרבה מקרים נשמע שלבעלי הרכוש והחפצים אין כל כך מה לעשות.
אז נתחיל מכך, שפריצה היא לא גזירת גורל. יש לא מעט צעדים שאפשר לעשות על מנת למנוע פריצה לבית או למבנה עסק, כדוגמת מערכות אזעקה, מצלמות במעגל סגור ואמצעים טכנולוגיים ומתקדמים אחרים. כמובן, שלא תמיד זה יכול למנוע פריצה וגניבה של החפצים ולכן אחד הצעדים הבסיסיים שמומלץ לעשות זה לדאוג לפוליסת ביטוח סיכוני פריצה.
באופן כללי, לא ניתן לרכוש פוליסת ביטוח סיכוני פריצה כפוליסה נפרדת, אלא להרחבה של פוליסת ביטוח רכוש. כלומר, על מנת לבטח את רכושו מפני סיכוני פריצה, יהיה חייב לפחות לרכוש ביטוח רכוש בסיסי כדוגמת סיכון שריפה (שהינו ביטוח הרכוש הבסיסי בישראל) ואז הרחבה לפוליסת ביטוח סיכוני פריצה או לחילופין לרוכש פוליסת ביטוח רכוש מקיפה שבין היתר מכילה סעיפי פריצה.
כמובן, שלחוק במדינת ישראל יש הגדרה מדויקת של מה היא עבירת פריצה, אולם גם לפוליסות הביטוח השונות יש הגדרה מה היא פריצה (ולפעמים ההגדרות לכך הן גם שונות), אולם ברוב המקרים נדרשים סימנים פיזיים מסוימים על כך שהתבצעה פריצה. הפוליסה כמובן יכולה להכיל כיסוי לנזקים פיזיים שנגרמים למבנה (שבירת חלונות, פריצת דלתות) וכמובן את הרכוש שבפנים
חשוב לציין, כי חישוב העלות עבור סיכוני פריצה מתבצע כמובן בהתאם לחפצים שנמצאים בתוך המבנה, שכן מן הסתם שעלותם של חומרי גלם לטקסטיל שונים מעלותם של מוצרי חשמל או תכשיטים. כמו כן, לאמצעי הגנה במבנה אין השפעה על תעריף הפוליסה, אלא הם מהווים בעיקר תנאי לקיומה.