ביטוח צד ג' לרכב

למרות שנסיעה על הכביש ברכב הינה פעולה יום יומית ושגרתית, באופן מצער למדי, מידי שנה יש אלפי תאונות דרכים בישראל שמביאות לפגיעות רבות בנפש וכמובן גם ברכוש. לכן, כמובן מבחינה חוקית בישראל אסור לנסוע ברכב שאין לו ביטוח חובה לדוגמא. עם זאת, ביטוח חובה מכסה אך ורק טיפולים רפואיים לנוסעי הרכב או להולך רגל שנדרשים עקב תאונה. ביטוח חובה כלל לא מכסה את כל הנושא של פגיעה ברכב עצמו או ברכב נוסף.
למקרה של פגיעה ברכב האופציות הינן הן ביטוח מקיף וביטוח צד ג'. באופן כללי, ביטוח מקיף מכיל בתוכו גם ביטוח צד ג': כלומר הוא רלוונטי לפגיעה גם ברכב של המבוטח או לחילופין גם לפגיעה ברכב הנוסף שמעורב בתאונה. מסיבה זאת, הפרמיות עבור ביטוח מקיף הן עדיין גבוהות יחסית, ולכן באפשרותם של המבוטחים לבחור ולרכוש פוליסת ביטוח צד ג' בלבד.
כיסוי במידה ופוגעים באחר
כפי שצוין, ביטוח צד ג', הינו רלוונטי כאשר במסגרת תאונה פוגעים ברכב אחר ונגרמו לו נזקים. במקרה שכזה חברת הביטוח תפצה את מי שנפגע. כמובן, שגם במקרה של ביטוח צד ג', עדיין יש השתתפות עצמית מסוימת והיא לרוב קבועה מראש, אולם ברוב חברות הביטוח יש אפשרות לשלם דמי ביטוח נוספים על מנת לבטל את האפשרות של השתתפות עצמית.
סכום הפיצוי של ביטוח צד ג' לרוב יוגבל בסכום מסוים, וכמו כן, בפוליסה מוגדר באופן מדויק מהי האחריות שמעניקה הפוליסה (כלומר עבור איזה נזקים חברת הביטוח תהיה מוכנה לשלם).
באשר לתעריף הפוליסה, זאת נקבעת לרוב על ידי מספר קריטריונים דומים לשאר סוגי הפוליסות השונות: סוג הרכב, נתונים של הנהג הראשי ברכב, נתונים של הנהגים הנוספים (לרוב יש יותר מאחד). כמובן שגם זה משתנה מחברה לחברה והסעיפים השונים שכוללת הפוליסה.

עוד מידע שיעניין אותך: חניה סלולרית בחניונים